Veelgestelde vragen

Het systeem

Middels het boren kalibreren wij de steen zodat deze snel en eenvoudig verwerkt kan worden. Dit in combinatie met de layers.
Zowel geen specie als mortel, geen witte uitslag, korte bouwtijd. Daarmee is Drystack zonder voeg meest efficiënte en duurzame variant.
Dat is mogelijk, er is zowel een oplossing met voeg als zonder voeg.
Werken met Drystack betekent een voorspelbare bouw. Het is schoon, duurzaam en efficiënt.
Deze worden gemaakt van PA6 versterkt met glazvezel (regeneraat). Dit is een extreem sterke en weerbestendige kunststof die door DSM is ontwikkeld.

Steen

In onze fabriek in Heerhugowaard, maar vanaf medio 2024 ook bij de steenfabrikanten zelf.
Nee, wij boren de stenen die van elke fabrikant afkomstig kunnen zijn.

Details

Drystack werkt vanuit een klezoor. Dus ja, in principe zijn alle details mogelijk die je ook met metselwerk kan maken. Denk hierbij aan alle type verbanden, ribbelwerk, rollagen etc. Belangrijk is dat men koppenmaat 110 aanhoudt. Lagenmaat is flexibel.
Zeker, een mooi voorbeeld daarvan zijn de rollagen.

Verwerking

Het systeem stelt de verwerker in staat om zowel verticaal als horizontaal uit te verdelen. Ook is het ankersysteem flexibel.
De opleiding duurt circa 1 week.
Jazeker, stapelen gaat ongeveer 35-50% sneller dan traditioneel metselen.
Wij werken nauw samen met een aantal geselecteerde verwerkers . Deze zijn allemaal door Drystack opgeleid.

Proces

Zeker niet, Drystack kent een zeer aantrekkelijk prijsniveau en concurreert daarmee met alle andere vormen van gevelbekleding – inclusief metselwerk.
Drystack is een categorie I product en is opgenomen in de MPG. De MKI scores zijn met voeg: EUR 1,88 en zonder voeg: EUR 1,41.
Drystack is een systeem. Dit houdt in dat wij vaak samen met de architect in het VO (Voorlopig Ontwerp) betrokken zijn. Drystack denkt onder meer mee over details en de steenkeus. Met als doel een efficiënt proces waarbij snelheid en kosten belangrijke pijlers zijn. Ook wordt er voor elk werk een toetsing gedaan door de constructeur. Van start opdracht tot aanvang werk neemt circa 12 weken in beslag.

Certificering

Ja, Drystack voldoet daarmee aan het bouwbesluit.

meer over drystack

Alleen sámen kunnen we bijdragen aan een duurzame bouw.
Stack met ons mee!