Bouwmaterialenhandel BMN gaat de acquisitie en de distributie voor drystack verzorgen. Een samenwerking die voor beide partijen heel gunstig is. Commercieel manager Niels Bethlehem: “Onze organisatie zoekt naar een meerwaarde voor onze klanten en toekomstbestendige producten.”

BMN is met 83 vestigingen en een omzet van 750 miljoen per jaar de grootste onafhankelijke bouwmaterialenhandel van Nederland. Bethlehem is verantwoordelijk voor de productgroep én core business ‘Gevelstenen en dakpannen’, waarbij hij een specialistisch team van negen acquisiteurs aanstuurt. “Wij kijken naar wat een product in een project doet. Ruim voordat de bouw van start gaat, zijn wij al betrokken in de ontwerpfase. We adviseren de architect, opdrachtgever en aannemer over de producten die het beste passen in het project en in de daadwerkelijke uitvoering het best kunnen worden gebruikt. Elk type baksteen is namelijk anders, qua kleur, afmeting en de verwerkbaarheid. Bij de daadwerkelijke uitvoering leveren wij de producten.”

BMN – en dus ook Bethlehem – maakte kennis met drystack via een proefproject. “Een mooi systeem, dat zagen wij ook. Bovendien is het geschikt voor álle waalformaat gevelstenen die vervaardigd worden en te koop zijn. Samen met onze toekomstvisie en ons platform Bouwbewust past het heel mooi bij BMN. We versterken elkaar.”

Vooral circulariteit is een hot item, ook bij BMN: “In de huidige tijd willen we spaarzaam omgaan met grondstoffen en letten op onze CO2 uitstoot. Een baksteen vermetselen leidt tot puin. Dus als BMN waren we al bezig en alert op kansen naar een toekomstbestendige manier om baksteen te verwerken. Ook omdat er een groot tekort aan metselaars is. drystack kun je demonteren met behoud van de basisingrediënten, je kunt het hergebruiken én ook prefab aanbieden. Dat laatste is ook iets waar de markt om vraagt.”

Persoonlijk vindt Bethlehem drystack® een mooie methode: “Ik heb 20 jaar in de bouw gewerkt, gestart met mijn voeten in de prut op de bouwplaats tot aan projectontwikkeling en nu bij BMN als commercieel manager. Het mooie van dit systeem is dat het niet gekoppeld is aan één vast product. Je kunt het vergelijken met de traditionele bouwsystematiek, ook qua detaillering naar de binnenconstructies, maar wel vernieuwend. Bouwen met baksteen is nu bereikbaar voor een bredere doelgroep. Ook biedt Drystack een hele mooie sociale mogelijkheid, voor een nieuwe doelgroep wordt vakmanschap bereikbaar! Ik verwacht dat we in de toekomst een groot deel van onze orderportefeuille uitwerken met drystack.